Kaikki mitä olet halunnut tietää Kanariansaarista

Kaikki Kanariansaarista yhdessä paikassa ole hyvä

Gran Canaria - Hiekkadyyneistä kaupungin sykkeeseen

kuva missä näkyy gran canarian monipuolisuus eli rannat sekä kaupungit

Gran Canarian sää ja ilmasto

Gran Canarian saaren sää ja ilmasto vaihtelevat vuodenaikojen ja alueiden mukaan seuraavasti:

  1. Pohjoinen Gran Canaria: Pohjoisosassa saarta vallitsee yleensä kosteampi ja viileämpi ilmasto kuin etelässä. Talvikuukausina voi esiintyä sadekuuroja, ja lämpötilat ovat viileämmät. Kesäisin lämpötilat ovat miellyttäviä, mutta alueella voi olla enemmän pilvisyyttä kuin saaren eteläosassa.

  2. Eteläinen Gran Canaria: Eteläosassa saari on suojaisampi ja siellä vallitsee yleensä kuivempi ja lämpimämpi ilmasto. Tämä tekee alueesta suositun turistikohteen. Kesät ovat kuumia ja kuivia, kun taas talvet ovat leutoja ja vähäsateisia.

  3. Kesä (kesäkuu – elokuu): Kesä on Gran Canarialla lämmin ja kuiva. Eteläosassa lämpötilat voivat olla erittäin korkeat, ja aurinkoisia päiviä on paljon. Pohjoisosassa on yleensä viileämpää ja tuulista.

  4. Syksy (syyskuu – marraskuu): Syksyllä sää alkaa viilentyä, mutta pysyy silti miellyttävän lämpimänä. Sateet alkavat lisääntyä kohti marraskuuta, erityisesti pohjoisosassa.

  5. Talvi (joulukuu – helmikuu): Talvet Gran Canarialla ovat leutoja. Eteläosassa on yleensä lämpimämpää ja kuivempaa, kun taas pohjoisosassa voi olla viileämpää ja sateisempaa. Harvinaisissa tapauksissa vuoristoalueilla voi jopa sataa lunta.

  6. Kevät (maaliskuu – toukokuu): Keväällä lämpötilat alkavat jälleen nousta, ja sateet vähenevät. Kevät on yleensä erittäin miellyttävä aika vierailla koko saarella, ja luonto on vehreimmillään.

Gran Canarialla, kuten muillakin Kanariansaarilla, sää voi vaihdella huomattavasti lyhyidenkin välimatkojen päässä. Vuoristoalueilla on usein viileämpää ja sumuisempaa kuin rannikkoalueilla. Lisäksi saaren topografia vaikuttaa siihen, miten passaattituulet vaikuttavat eri alueiden sääolosuhteisiin.

Gran Canaria, yksi Espanjalle kuuluvista Kanariansaarista, on monipuolinen ja suosittu matkakohde Atlantin valtameressä, lähellä Afrikan luoteisrannikkoa. Saaren ainutlaatuisuus piilee sen uskomattomassa maantieteellisessä ja kulttuurisessa monimuotoisuudessa.
 

Maisema: Gran Canarian maisema on hämmästyttävän vaihteleva. Saarella on kaikkea alppimaisesta luonnosta ja vehreistä laaksoista aina aavikkomaisiin hiekkadyyneihin, erityisesti Maspalomasin alueella, joka on tunnettu upeista hiekkadyyneistään.

Ilmasto: Saarella vallitsee subtrooppinen ilmasto, joka takaa ympäri vuoden lämpimät ja aurinkoiset säät.

Kaupungit: Saaren pääkaupunki Las Palmas de Gran Canaria on vilkas ja kulttuurisesti rikas, tarjoten historiallisia nähtävyyksiä, kuten vanhan kaupungin Vegueta ja nykyaikaisia palveluita.

Aktiviteetit: Gran Canarialla voi harrastaa monenlaisia aktiviteetteja, kuten vaellusta, pyöräilyä, vesiurheilua ja golfia. Saarella on myös useita kauniita rantoja, jotka houkuttelevat auringonpalvojia ja vesiurheilun ystäviä.

Ruoka: Gran Canarian keittiö yhdistää espanjalaisia vaikutteita ja paikallisia raaka-aineita, tarjoten herkullisia kulinaristisia elämyksiä. Saarella valmistetaan erilaisia mereneläviä, ”papas arrugadas” (ryppyisiä perunoita) ja ”mojo”-kastikkeita.

Gran Canaria tarjoaa tasapainoisen yhdistelmän rentoutumista, seikkailua ja kulttuurisia elämyksiä, mikä tekee siitä yhden suosituimmista kohteista Kanariansaarilla.

Gran Canarian rantalomakohteet

Maspalomas

Maspalomas, sijaitsee Gran Canarian eteläkärjessä, on yksi saaren suosituimmista matkailukohteista, tunnettu ennen kaikkea upeista hiekkadyyneistään. Tämä laaja dyynialue on luonnonsuojelukohde, ja se tarjoaa ainutlaatuisen maiseman, joka muistuttaa enemmän Saharan aavikkoa kuin perinteistä rantalomakohdetta.

Dyyneiltä avautuu suora yhteys pitkälle, kultaiselle hiekkarannalle ja kristallinkirkkaaseen Atlantin valtamereen, mikä tekee Maspalomasista ihanteellisen paikan niin auringonpalvojille kuin vesiurheilun ystäville. Ranta-alue tarjoaa erinomaiset puitteet uimiseen, auringonottoon ja erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten purjelautailuun ja kitesurffaukseen.

Maspalomas ei ole pelkästään rantoja ja dyynejä. Alueella on myös Maspalomasin majakka, joka on historiallinen maamerkki ja suosittu valokuvauskohde. Lisäksi siellä on useita korkeatasoisia hotelleja, ravintoloita ja kauppoja, jotka palvelevat niin perheitä kuin luksusta etsiviä matkailijoita.

Perheille Maspalomas tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, kuten Aqualand-vesipuiston ja Palmitos Park -eläintarhan, jotka ovat täydellisiä päiväretkikohteita. Alueen rauhallisemmat osat, kuten Meloneras, tarjoavat hienostuneempia ravintoloita ja kauppoja, joten Maspalomasissa on jotain jokaisen makuun.

Yhdistämällä luonnollisen kauneuden, monipuoliset palvelut ja aktiviteetit, Maspalomas on täydellinen kohde kaikille, jotka etsivät unohtumatonta lomakokemusta Gran Canarialla.

Playa del Inglés

Playa del Inglés, sijaitsee Gran Canarian eteläosassa, on yksi saaren suosituimmista ja vilkkaimmista lomakohteista. Tämä alue on erityisesti tunnettu laajasta hiekkarannastaan, vilkkaasta yöelämästään ja monipuolisista aktiviteeteistaan, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan niin perheille, pariskunnille kuin yksin matkustaville.

Playa del Inglésin ranta on kilometrien pituinen, hienohiekkainen ja ulottuu aina Maspalomasin kuuluisille dyynialueille asti. Ranta tarjoaa loistavat puitteet aurinkoisille päiville, ja se on suosittu paikka auringonpalvonnalle, uimiselle ja erilaisille vesiurheilulajeille. Rannan läheisyydessä on lukuisia ranta-baareja ja -ravintoloita, jotka tarjoavat virvokkeita ja välipaloja.

Playa del Inglés tunnetaan myös vilkkaasta yöelämästään. Alueen lukuisat baarit, yökerhot ja pubit houkuttelevat niin paikallisia kuin turistejakin nauttimaan illanvietoista. Yumbo Centrum, suuri kauppakeskus, jossa on ravintoloita, kauppoja ja yöelämän keskittymiä, on erityisen suosittu kohtaamispaikka.

Lisäksi Playa del Inglés tarjoaa laajan valikoiman muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Alueella on useita ostoskeskuksia, jotka tarjoavat laajan kirjon niin kansainvälisiä tuotemerkkejä kuin paikallisia tuotteita. Perheille ja seikkailunhaluisille on tarjolla aktiviteetteja, kuten minigolfia, vesipuistoja ja erilaisia retkiä.

Huolimatta sen vilkkaudesta, Playa del Inglés tarjoaa myös rauhallisempia alueita, joissa matkailijat voivat nauttia rentouttavasta lomasta. Monipuolisuutensa ja elinvoimaisuutensa ansiosta Playa del Inglés on edelleen yksi Gran Canarian suosituimmista matkakohteista, tarjoten jokaiselle jotakin.

Puerto Rico

Puerto Rico, sijaitsee Gran Canarian eteläosassa, on yksi saaren suosituimmista lomakohteista, tunnettu erityisesti sen aurinkoisesta ilmastosta ja perheystävällisestä tunnelmastaan. Tämä kohde houkuttelee vuosittain tuhansia matkailijoita, jotka etsivät rentouttavaa lomaa kauniissa ympäristössä.

Puerto Rico on rakennettu laakson rinteille, ja sen modernit hotellit ja huoneistokompleksit tarjoavat upeat näkymät Atlantin valtamerelle. Alueen keskeinen vetonaula on sen suojaisa ja aurinkoinen ranta, joka on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja uimiseen. Hienohiekkainen ranta sopii erinomaisesti perheille, ja sieltä löytyy monenlaisia palveluita, kuten aurinkotuoleja, varjoja ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Puerto Ricon satama-alue on vilkas ja tarjoaa monipuoliset palvelut. Sieltä lähtee veneitä kalastusretkille, delfiinien ja valaiden bongaamiseen sekä vesitaksit lähisaarille. Satama-alueelta löytyy myös lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia tuoreista merenantimista ja paikallisista herkuista.

Perheille Puerto Rico tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, kuten vesipuiston, minigolfin ja leikkipaikkoja. Alueen kaksi ostoskeskusta, Puerto Rico Shopping Centre ja The Market Puerto Rico, tarjoavat runsaasti ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja iltaohjelmaa.

Puerto Rico yhdistää rentouttavan lomakohteen mukavuudet aktiivisen loman mahdollisuuksiin. Sen aurinkoinen sää, kauniit rannat ja perheystävällinen ilmapiiri tekevät siitä ihanteellisen paikan kaikenikäisille matkailijoille.

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, joka tunnetaan myös nimellä ”Pienen Venetsian”, on yksi Gran Canarian kauneimmista ja rauhallisimmista lomakohteista. Se sijaitsee saaren lounaisosassa ja on erityisen suosittu sen idyllisen tunnelman ja kauniiden maisemien vuoksi.

Tämä kalastajakylä on rakennettu kanavien ympärille, ja sen värikkäät talot ja kukoistavat kukat luovat postikorttimaisen näkymän. Kanavien varrelta löytyy viehättäviä pieniä siltoja, jotka yhdistävät eri alueita ja tekevät kylästä ainutlaatuisen. Puerto de Mogánin pieni mutta kaunis ranta tarjoaa rentouttavan paikan auringonpalvontaan ja uimiseen. Rannan läheisyydessä on myös venesatama, joka on täynnä purjeveneitä ja pieniä kalastusaluksia, lisäten alueen merellistä viehätystä.

Puerto de Mogánin ravintolatarjonta on monipuolinen, ja sieltä löytyy useita laadukkaita ravintoloita, jotka tarjoavat tuoreita mereneläviä ja perinteisiä kanarialaisia ruokia. Kylän kapeilla kujilla on myös useita pieniä kauppoja, jotka myyvät paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja.

Perjantaisin Puerto de Mogánissa järjestetään markkinat, jotka houkuttelevat sekä paikallisia asukkaita että turisteja. Markkinoilla on tarjolla laaja valikoima tuotteita, kuten vaatteita, koruja, tuoretuotteita ja paikallisia herkkuja.

Puerto de Mogánin rauhallinen tunnelma, kauniit maisemat ja venetsialainen arkkitehtuuri tekevät siitä erinomaisen kohteen niille, jotka etsivät rauhaa ja rentoutumista Gran Canarialla. Se tarjoaa täydellisen yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja luonnonkauneutta, tehden siitä unohtumattoman lomakohteen.

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria, Gran Canarian pääkaupunki ja yksi Espanjan suurimmista kaupungeista, on eläväinen ja monikulttuurinen metropoli, joka tarjoaa vierailijoilleen rikkaan sekoituksen historiaa, kulttuuria ja modernia elämäntapaa. Sijaiten saaren koillisrannikolla, Las Palmas on sekä tärkeä satamakaupunki että suosittu turistikohde.

Kaupungin sydämessä on historiallinen Vegueta-alue, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Veguetassa voi ihailla hyvin säilyneitä esimerkkejä kanarialaisesta arkkitehtuurista, kuten Santa Ana -katedraalia ja useita museoita, jotka kertovat saaren ja kaupungin historiasta. Tämä vanha kaupunginosa tarjoaa kapeita kujia ja värikkäitä rakennuksia, jotka johtavat viehättäville aukioille ja kahviloille.

Las Canterasin ranta on yksi kaupungin kohokohdista – se on yli kolme kilometriä pitkä kultahiekkainen ranta, joka on suosittu paikka uimiseen, auringonottoon ja erilaisiin vesiurheilulajeihin. Ranta-alueelta löytyy myös monipuolinen valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat näkymät Atlantin valtamerelle.

Las Palmas on myös tunnettu vilkkaasta yöelämästään ja kulttuuritarjonnastaan. Kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja ja gallerioita, jotka tarjoavat monipuolisen kattauksen tapahtumia ja näyttelyitä. Erityisesti Alfredo Kraus -konserttitalo on arkkitehtoninen helmi ja tärkeä kulttuurinähtävyys.

Ostosmahdollisuudet Las Palmasissa ovat laajat, ja kaupungista löytyy niin pieniä paikallisia putiikkeja kuin suuria kansainvälisiä kauppaketjujakin. Triana-alue ja Las Arenasin ostoskeskus ovat suosittuja ostospaikkoja niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Kaupungin monikulttuurinen keittiö tarjoaa herkkuja ympäri maailmaa, mutta erityisesti kanarialaiset ja espanjalaiset ruoat, kuten tuoreet merenelävät ja tapakset, ovat suosittuja.

Las Palmas de Gran Canaria on dynaaminen ja monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin – olipa kyse sitten kulttuurinähtävyyksistä, rentouttavista rannoista, ostoksista tai elävästä yöelämästä.

San Agustín

San Agustín on tunnettu sen rauhallisesta tunnelmasta ja kauniista rannoistaan. Se on erinomainen kohde niille, jotka etsivät rauhallisempaa lomaa ilman suuria turistimassoja. San Agustínin ranta on laaja ja hienohiekkainen, joka tekee siitä ihanteellisen paikan rentoutumiseen ja auringonottoon. Merivesi on tyypillisesti rauhallista, mikä sopii hyvin uimiseen ja snorklaukseen.

Alueelta löytyy useita hotelleja ja huoneistokomplekseja, jotka tarjoavat majoitusvaihtoehtoja eri budjeteille. Ravintolatarjonta San Agustínissa on monipuolinen, ja sieltä löytyy niin paikallisia kanarialaisia ravintoloita kuin kansainvälisiäkin vaihtoehtoja.

Playa del Cura

Playa del Cura on toinen rauhallinen lomakohde, joka sijaitsee lähellä Puerto Ricoa. Tämä pieni kylä tarjoaa rentouttavan ympäristön ja on ihanteellinen niille, jotka haluavat välttää suurten turistikeskusten vilinää. Playa del Curan ranta on pehmeää tummaa hiekkaa, ja se on suojaisampi kuin monilla muilla Gran Canarian rannoilla, mikä tekee siitä hyvän paikan uimiseen ja snorklaukseen.

Playa del Cura on myös suosittu golfareiden keskuudessa, sillä lähellä sijaitsee useita golfkenttiä. Lisäksi alueelta löytyy pieniä kauppoja ja ravintoloita, jotka tarjoavat rentoa lomatunnelmaa.

Vaikka San Agustín ja Playa del Cura ovat rauhallisempia kuin jotkut muut Gran Canarian kohteet, ne tarjoavat kaikki tarvittavat palvelut mukavaan lomanviettoon, kuten hyviä majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita ja kauniita rantoja. Molemmat kohteet sopivat erinomaisesti niille, jotka etsivät rentouttavaa lomaa Gran Canarian upeissa maisemissa.

Nämä alueet yhdessä tarjoavat monipuolisen valikoiman aktiviteetteja, kulttuuria ja rentoutumista kaikenlaisille matkailijoille, tehden Gran Canariasta yhden Euroopan suosituimmista lomakohteista.

aktiivinen aktiiviloma kanariansaarilla

Aktiiviloma Kanariansaarilla

Kaikki mitä olet halunnut tietää Kanariansaarista Kaikki Kanariansaarista yhdessä paikassa ole hyvä Aktiiviloma Kanariansaarilla Kanariansaaret, Espanjalle kuuluva saariryhmä Atlantin valtameressä, tarjoaa aktiivilomailijoille ihanteellisen yhdistelmän auringonpaistetta,

Read More »
gran canaria

Gran Canarian parhaat rannat

Kaikki mitä olet halunnut tietää Kanariansaarista Kaikki Kanariansaarista yhdessä paikassa ole hyvä Gran Canarian parhaat rannat lapsiperheelle Koe Gran Canarian parhaat rannat – Maspalomasin avarat

Read More »
luontoa kanariansaarilla

Gran Canarian ja Teneriffan luonto

Kaikki mitä olet halunnut tietää Kanariansaarista Kaikki Kanariansaarista yhdessä paikassa ole hyvä Kanariansaarten luonto Gran Canarialla ja Teneriffalla Gran Canarian ja Teneriffan saaret, osa Espanjan

Read More »
vuokra-autoja teneriffalla taustalla teide tulivuori

Auton vuokraaminen Teneriffalla

Kaikki mitä olet halunnut tietää Kanariansaarista Kaikki Kanariansaarista yhdessä paikassa ole hyvä Auton vuokraaminen ja autoilu Teneriffalla Teneriffa on yksi Kanariansaarten suosituimmista matkakohteista, joka tarjoaa

Read More »
playa de las Teresitas beach ranta tenerife Teneriffa

Teneriffan parhaat rannat lapsiperheelle

Kaikki mitä olet halunnut tietää Kanariansaarista Kaikki Kanariansaarista yhdessä paikassa ole hyvä Teneriffan parhaat rannat lapsiperheelle Löydä Teneriffan parhaat lapsiystävälliset rannat! Oppaamme korostaa turvallisimpia, viihdyttävimpiä

Read More »