Kanarian matka numero neljä

Pakettimatka viikoksi Gran Canarialle

Maspalomas

Nyt oli vuorossa neljäs matkamme kanasaarille. Syyslomalla 2018 matkustimme viikoksi Gran Canarialle Maspalomasiin, jonka olimme todenneet aikaisemmilla matkoillamme oikeinkin sopivaksi lomakohteeksi. Edellisen matkan jälkimmäinen puolisko ei ehkä ollut aivan lapsien mieleen. Ei käyty monestikaan uimassa, ja majoituskin oli altaaton. Osittain tästä syystä lähdettiin nyt tällaiselle viikon hotellimatkalle ja vielä ALL INCLUSIVE. Hotelli ja lennot kuitenkin otettiin edellisten reissujen tapaan erikseen.

Lennot maksoivat Norwegianilta reilun tonnin. Hotelli Dunas Suites & Villas täysihoidolla taas noin 2200 €. Samalla ketjulla on Maspalomasin alueella useampikin hotellikompleksi. Suunnilleen arvalla valinta osui sitten tähän.

Vietimme lähes kaiken ajan hotellilla. Muutamana päivänä kävelimme rantaan joko dyynien puolelle tai sitten Meloneraksen suuntaan ostoksille. Teki hyvää välillä vähän sulatella ruokia. Tämä Meloneraksen alue on erittäin korkeatasoista. Kivaa aluetta kävellä ja katsella, mutta ei meillä persaukisilla junteilla ollut sieltä oikein mitään ostettavaa.

Tällaisesta hotellilla makoilusta ei ole paljoakaan kerrottavaa. Kerron sen sijaan mahdollisimman paljon itse hotellista, jos joku sinne vaikka harkitsee menevänsä.

Hotellin alue on todella laaja. Itseasiassa hotelleja on oikeastaan kaksi, kummallakin oma vastaanottonsa ja ravintolassa. Näiden väliselle alueelle jäävät villat sekä lukuisat uima-altaat ja baarit. Majoittua voi joko perinteisiin hotellihuoneisiin tai sitten näihin ihan viihtyisiin villoihin eli mökkeihin. Meillä oli käytössämme viimeksi mainittu.

Altaita oli tosiaan useita ympäri resorttia. Oli sekä  tavallisia pienehköjä kantikkaita altaita, että suuria monimuotoisia altaita eri syvyyksineen. Isojen altaiden läheisyydessä oli myös ravintola tai useampikin. Näistä pienistä baareista sai voileipiä, hampurilaisia, jäätelöä yms. pitkin päivää, ja baaritiskiltä tietysti juomia. Ja kaikki siis kuului hintaan. Aamiainen, lounas ja päivällinen syötiin sitten isossa sisätiloissa olevassa ravintolassa.

Verrattuna ensimmäiseen all inclusive matkaamme ruoka ja juomatarjonta oli huomattavasti monipuolisempaa ja tasokkaampaa. Toisaalta edellisen matkamme San Agustinin Gloria Palaceen verrattuna ravintola oli käytännössä valtava syöttölaitos, ja ruokakin keskinkertaista. Eniten häiritsi tarjoilijoiden jatkuva kiire ja ravintolan ruuhkaisuus. Pöytää sai odotella, ruokaa jonottaa kauan. Jotenkin ei vain lähellekään niin toimiva järjestelmä kuin Gloriassa oli, henkilökuntaakin selvästi liian vähän. En tiedä mistä tarkalleen johtui, mutta emme viihtyneet näillä ruokailulla läheskään yhtä hyvin kuin jossain muualla. Ei mitään varsinaista vikaa, mutta paljon parempaakin olemme saaneet, jopa halvemmalla.

Altaat ja ulkoilmabaarit olivat kaikki tiptop ja homma toimi. Lapset viihtyivät todella hyvin koko viikon. Alue onkin selvästi suunniteltu nimenomaan lapsia silmällä pitäen, iltaohjelmia myöten.

Me olemme oikeasti todella sopeutuvaisia, emmekä valita oikein mistään. Myöskään alueella ja jopa bungaloweissa viihtyvät pulskat torakat eivät saaneet meiltä paljon muuta kuin olan kohautuksen ja röyhkeimmät kenkää. Alueella eleli myös yllätysyllätys runsaslukuinen kissa populaatio. Nämä naukujat ehkä omalta osaltaan myrkkyjen ohella pitivät torakkakantaa kurissa. Eläinrakkaat lapset olisivat halunneet kovasti silitellä kissoja ja jopa ottaa syliin, vanhemmat taas eivät olleet tästä kovinkaan innoissaan. Mutta aina kun silmä vältti jonkun sylissä kehräsi tyytyväinen yksisilmäinen kirppukasa.

Söimme, joimme (taaskin kohtuudella), uimme, pelasimme biljardia ja vietimme kaiken kaikkiaan oikein hyvän viikon elämästämme.

Loppuun vielä small talkia säästä. Tämä Maspalomasin aluehan on takuuvarmaa aurinkoa ja lämpöä, tai ainakin varminta koko saarella. Meille sattui kuitenkin alkuun pari sateista päivää. Ensimmäisenä yönämme oli itse asiassa kova ukonilma, joka oli meille ensimmäinen laatuaan. Siis muualla kuin kotimaassa. Loput viisi päivää kuitenkin paistoi pilvettömältä taivaalta ja saimme otettua taas hyvän varaston D-vitamiinia ja ihosyöpää.

Maspalomas Dunas Suites & Villas

  • Lapsiperheelle kyllä, ilman lapsia en menisi.
  • Ehdottomasti täysihoito jos menee. En tiedä oliko muuta tarjollakaan.
  • Paljon altaita ja muutenkin hotellin ulkoalue laaja ja väljä. Yllättävän rauhallista vaikka ympärillä majoittuu varmaan 1000 henkilöä.
  • Sijantikin oikein hyvä. Golfkenttä ihan vieressä jos sellainen kiinnostaa. Myös vesipuisto ja eläinpuisto lähietäisyydellä.
  • Edelleen mainittava että San Agustinin Gloria Palace oli hinta-laatusuhteeltaan parempi, mutta ehkä enemmän aikuisempaan makuun.
  • Muutaman torakan saatat nähdä, mutta sehän on vain muistutus että olet ulkomailla.

Jatka mukanamme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *