I love Canary Islands

Kanarian matka numero kaksi

Takaisin Gran Canarialle

Tämä matka siis varattiin osittain jo edellisen, ensimmäisen Kanarian lomamme aikana. En palaa nyt siihen sen enempiä. Tämä on ainoa matkakertomus jossa ei mainita hotellin nimeä tai sijaintia tarkemmin. Tämäkin on selostettu matkan yksi loppupuolella.

Lennot

Nyt meillä siis oli hotellille kahden viikon varaus, avoimin päivämäärin. Eikun lentoja etsimään. Ensimmäistä kertaa elämässään. Tai no kerran olen hankkinut New Yorkin lennot, mutta ei niitä etsitty vaan mentiin Finnairin sivuille ja varattiin ne 🙂Useita lentohaku ja vertaliusivustoja selatessa esiin nousi oikeastaan aina vain yksi mahdollinen yhtiö jolla oli suorat ja edulliset lennot, Norwegian. Vertailusivustoilta siirryin suoraan Norwegianin omille sivuille jatkamaan etsintöjä. Kannattaa laittaa hakiessa rasti ruutuun ”näytä hintakalenteri”, silloin on helpoin nähdä suoraan halvimmat menot ja paluut. Meilläkin oli tietysti koulujen loma-ajat rajoitteena, joten ihan mikä vain ei valitettavasti käynyt. Voisikin mennä ja tulla miten huvittaa, olisi kyllä halpaa… Kompromissina valitsimme edulliset lennot niin, että koulusta tuli vain muutama päivä poissaoloa. Koko porukalle (eli 5 henkilöä) suorat meno-paluu lennot maksoivat noin 1300 €. Myöhemmin olemme halvimmillaan tehneet saman matkan alle tonnilla, kalleimmillaan noin 1800 eurolla. 1300 euroa oli siis aika tarkka keskihinta.

VINKKI! Käytä ihmeessä kaikkia vertailusivustoja niin hotellien kuin lentojenkin etsintään. Kun löydät sopivan, käy ihmeessä ennen varausta katsomassa suoraan hotellin / lentoyhtiön omilta sivuilta mitä sama maksaisi siellä. Saatat yllättyä! Esim. Norwegianin lennot ovat aina olleet saman tai korkeintaan pari kymppiä kalliimmat heidän omilla sivuillaan kuin halvimmalla kolmannen osapuolen sivustolla. Hotellin olemme usein saaneet halvemmalla suoraan!

Mikä tässä on tärkeintä ymmärtää on se, että on ihan eri asia olla sopimussuhteessa suoraan hotelliin tai lentoyhtiöön, kuin että välissä oli joku ”diileri”. Niin kauan kuin kaikki menee hyvin et huomaa eroa, mutta jos on ongelmia niin sinun on turha tai mahdoton asioida esim. suoraan hotellin kanssa. He sanovat ettet ole ostanut heiltä mitään, vaan booking.comilta tms. ja sinun on asioitava heidän kanssaan. Tämä on minulle hyvä syy maksaa jopa muutama kymppi ylimääräistä varaamalla palvelut suoraan niiden tarjoajalta. Toki raha ratkaisee, ja esim. auton olen seuraavalle joulukuun 2019 matkalle varannut rentalcarista, mutta juuri edellä mainitun booking.comin kautta.

Osa vertailusivustoista kuten skyscanner, vain ohjaa sinut lentoyhtiön tai hotellin sivuille. Ostat siis lennon tai majoituksen suoraan myyjältä, ilman välikättä. Osa toimijoista taas on ostanut itselleen nipun lentoja, huoneita ja autoja, ja myy niitä eteenpäin. Eli aivan kuten perinteisemmätkin matkatoimistot. Ongelma tässä on se, että aina asiakas ei tajua kummasta on kysymys, eikä ymmärrä edes olla kiinnostunut asiasta. Tiedostakaa asia, vertailkaa, käykää suoraan yhtiöiden omillakin sivuilla katsomassa hintoja ja saatavuuksia.

Matkaan lähdettäisiin siis punavalkoisin siivin, kuten monta kertaa myöhemminkin. Sitten vain varasimme hotellin sattuvaksi näille lentojen päiville. Hotellisysteemimme tälle reissulle on selostettu täällä. Varaus ei sujunut ihan ongelmitta, vaan jotain säätöä siinä oli. Mutta onnistui se varaus sitten muutaman sähköpostin jälkeen, taidettiin siinä vielä soitellakin.

Hotelli

Meidät noudettiin yksityisellä minibussilla lentokentältä, tällä kertaa ilmastointikin toimi. Matka alkoi siis oikein mukavissa merkeissä. Hotelli oli kertakaikkisen upea, kuten edellisellä  matkalla jo olimme todenneet. Eli ei yllätyksiä.

Respassa saatiin kuohuvaa aikuisille ja lapsillekin jotakin juomista kirjautumisbyrokratiaa läpi käydessämme. Lopulta pääsimme huoneeseen jossa odotti lisää juomista ja tervetuloherkkuja. Kaksi makkaria ja vuodesohva. Ja… toisessa makkarissa oma kylpyhuone ja poreamme!

Suomalainen lomaosakkeenmyyjä kävi kylässä ensimmäisenä päivänä. Käynti kesti noin 3 minuuttia. Sanoimme heti että meillä ei ole mitään tarkoitusta ostaa osaketta. Mukava herrasmies sanoi että asia kunnossa, hän ei enää palaa asiaan ja oikein hyvää lomaa teille! Tämän jälkeen olo oli erittäin huojentunut ja rentoutunut.

Nämä kaksi viikkoa vietimme aika pitkälti hotellilla. Ilmaisella päivittäin edestakaisin ajelevalla bussilla kävimme muutaman kerran rannalla. Muuten vietimme aikaa upeilla altailla. Hotellin ravintola tai etenkin sen terassi oli viihtyisä. Söimme siellä muutaman illallisen ihan tasokasta iltaohjelmaa katsellessamme. Nämä olivat todella hyviä hetkiä perheen kesken, mutta myöskin kalliita. Se oli aina helposti satasen kun ruokailimme, ja emme todellakaan syöneet kuin yhden yksinkertaisen ruokalajin juomilla, lapsille ehkä jälkiruoatkin.

Tästä matkasta ei ole paljon teitä lukijoita hyödyttävää kerrottavaa. Tämä siis oli tällainen lomaosakkeen myyntiin tähtäävä tutustumismajoitus. Kyseisestä paikasta ei voi varata mitenkään majoitusta esim. netistä. Olen kyllä monesti katsonut, koska olisimme ehkä voineet joskus vielä mennä takaisin jos ei samaan, niin toiseen saman ketjun hotelliin. Mutta emme siis ole menneet.

Yhteenveto

  • Lomaosakkeet. En ymmärrä, en ostaisi. Haluan ainakin lähes aina eri paikkaan kuin viimeksi. Mielestäni myös rahallisesti täysin älyttömiä sijoituksia. Mutta ehkä en vaan ymmärrä.
  • Pieni luksus. Sallittua ja suotavaa joskus kaikille, ja kuten todettua me emme ole mitään varakkaita. Mielestäni myöskään tämä matka ei maksanut mahdottomasti, vaikka kallein meidän reissuistamme ehkä olikin. Kaksi viikkoa, viiden tähden majoitus 2500 €, lennot 1300 €, lisäksi syömiset yms. ehkä tonnin. Eli oli se siis aika kallis matka… Mutta koin että saimme rahalle vastinetta ja saimme olla hetken aivan uudessa maailmassa. Nykyisin ajattelen toisella tavalla enkä kaipaa sellaiseen. Ymmärrän ehkä että emme me niihin marmoripaikkoihin kuulu 🙂
  • Lisätään nyt vielä että tämä oli luksusta meille, ei ehkä jollekin toiselle. Myös meidän mielissämme glamour on vähentynyt kokemuksien karttuessa, ei tämä kuitenkaan niin ihmeellinen paikka ollut. Erilainen ja viihtyisä, mutta on sitä marmoria muuallakin 🙂

Jatka mukanamme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *