I love Canary Islands

Kanariansaaret tietoa

Kanaria-info

Tällä sivulla Kanariansaaret lyhyesti. Perustietoja ja usen kysyttyjä kysymyksiä. Käyttäkää alareunan yhteydenottolomaketta kysyäksenne mitä ikinä Kanariasta mieleen tulee! Laitan muutaman aiheen aluilleen esimerkin vuoksi.

Kanariansaaret hintataso

Hintatasoa Kanarialla ei voi yksiselitteisesti kuvailla sanoilla kallis tai edullinen. Mitään valtavan suuria eroja Suomeen hinnoissa ei ole, pois lukien keskivertomatkailijaa usein kiinnostava alkoholi. Olut ja muukin alkoholi on edullista niin kaupoissa kuin ravintoloissa. Yleinen hinta tuopille on 2,50 €. Kaupasta tuolla samalla hinnalla voi parhaimmillaan saada 12 packin paikallista olutta. Myös viinit ovat edullisia ja valikoima suurissa ruokakaupoissa paljon meidän Alkoa parempi. Kanariallahan muuten myös tuotetaan omia viinejä.

Ravintolassa syöminen on Suomea edullisempaa. Mitä kauemmas turistikohteista menet, sen halvemmalla syöt. Kysynnän ja tarjonnan perusteita. Sama pätee jonkun verran kauppoihinkin. Yleinen hintataso kaupoissa on Suomea edullisempi, mutta ei puhuta kuin ehkä jostain 10-20% erosta. Jotkin tuotteet ja elintarvikkeet voivat olla kalliimpiakin.

Ajattelin valmistautua seuraavalle matkalle ruokakaupan hintataso-testiin. Käyn Suomesta korillisen / kärryllisen perus elintarvikkeita ja säästän kuitin. Kerään sitten Gran Canarialla ison ostoskeskuksen  hipermercadosta vastaavat tuotteet ja verrataan tällä sivulla hintaa.

Kanariansaaret lentoaika

Lentoaika Kanariansaarille on noin 6 tuntia. Yleensä suosituimmat saaret Gran Canaria ja Teneriffa saavutetaan Helsingistä noin 6h ja 6,5h väliin. Hyvässä myötätuulessa on lentoajassa päästy 5 tunnin pintaan.

Kanariansaaret sää

Kun aloitimme Kanarialle matkailun googlettelin itsekin paljon säästä. Luin paljon keskustelupalstoja, ja niistä syntyi nopeasti paljon todellisuutta surkeampi kuva. Ainakin meidän parin kuukauden kokemuksella sekä Gran Canarialla että Teneriffalla on keskellä talveakin (joulu-helmikuu) hyvin kesäinen keli. Tällä tarkoitan hyvää Suomen kesää vastaavaa säätä. Yli 20 astetta lämmintä ja aurinkoa, tarkenee, jopa hikoilee shortseissakin, voi käydä uimassa.

Kuten jokainen ymmärtää säät vaihtelevat. Jollekin voi sattua huonompi tuuri. Aurinkoinen lämmin sää on kuitenkin huomattavasti todennäköisempi. Nyt ettei tästä tarvitse alkaa väitellä, voitte itse mennä Accuweatherin sivuille tutkimaan säätietoja. Kirjoita kohteesi tai sitä lähin kaupunki hakuun. Valitse ajanjaksoksi kuukausi. Näet nykyhetken sekä pienellä historiallisen keskiarvon. Voit myös hakukentässä vaihtaa vuotta ja katsoa toteutuneen sään edelliseltä vuodelta, ja sitä edelliseltä jne…

Säästä puhuttaessa on tärkeää ymmärtää ilmaston yllättävänkin suuri paikallinen vaihtelu! Pääsääntöisesti aurinkoinen ja yli +20 asteinen sää koskee vain eteläisiä kohteita, joka toki ovatkin niitä suosituimpia. Pohjoisosissa Teneriffaa ja Gran Canariaa on kauniin vihreää, mutta usein viileämpää ja pilvisempää (edelleen puhutaan merkittävimmästä matkailukaudesta myöhäissyksystä alkukevääseen). Vuoristossa voi sataa vaikka lunta, Teidellä ajellessa auton lämpömittari näytti usein nollaa.

Hyödyllisiä linkkejä Kanarian omatoimimatkaajalle

  • Norwegian lentoyhtiö. Jos löydät jostain halvemmat suorat lennot Kanarialle, kerro ihmeessä! Ainakin Teneriffa ja Gran Canaria lennoilla ollut ylivoimainen. Seuraavalle matkalle Lanzarote / Fuerteventura rakentelen varmaan jotain yhdistelmää Norwegianilla manner-Espanjaan, ja sieltä Vuelingilla saarille.
  • Rentalcover. Omavastuuton lisäturva vuokra-autolle kohtuuhintaan. Huomattavasti vuokraamon omavastuunpoistoa halvempi.
  • Directferries. Eri yhtiöiden lauttamatkat yhdestä paikasta. Joka saarelta joka saarelle löytyy matkoja.
  • Binter Canarias. Paikallislentoja saarten välillä.
  • Vueling. Halpoja lentoja Kanarian saarille esim. Madridista, Barcelonasta ja Malagasta.
  • Bussivuorot ja aikataulut Teneriffa ja Gran Canaria, jälkimmäiset olivat nurin tätä tehdessä, toivottavasti Sinulle avautuvat.
  • Elisa-kirjan ilmainen kuukausi on hyvä tapa hankkia matkalukemista ja kuuntelemista.

Matkaa mukanamme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.